Як зберегти вітаміни у морозиві?

Дитяче улюблені ласощі - морозиво - і шкідливе, і корисне одночасно.

Давати чи не давати морозиво дитині? Коли починати балувати малюка цими ласощами? Ці питання мучать багатьох батьків.

Однозначної відповіді на питання "Чи можна дитині давати морозиво?" не існує, адже всі дітки різні, зі своїми особливостями організму. дізнавалася всі "за" і "проти" морозива для дитини.

Склад морозива

Не секрет, що сучасне морозиво, яке продається в супермаркетах, проводиться з використанням машин в заводських умовах. І на жаль, в наш час в складі ласощі досить часто можна виявити різноманітні харчові добавки, барвники і хімічні елементи. Тому постає питання про те, наскільки істотні користь і шкода морозива для дітей і дорослих. Відомо, що надмірне вживання холодного десерту з підвищеним вмістом небажаних компонентів може завдати шкоди організму ласуни.

Основні складові морозива:

·         молоко - не менше 10%;
·         сухі молочні залишки (протеїни, лактоза) - 12%;
·         цукор або сироп з глюкози і сахарози - 12-16%;
·         емульсії, стабілізатори - 0,2-0,5%;
·         вода - 55-64%.

Чому треба давати морозиво дітям?

Євген Комаровський стверджує, що молоко - це єдиний продукт, що містить багато кальцію. Саме тому дитина повинна випивати до 1 л молока на день. Зрозуміло, що одне тільки молоко з дня на день викличе у дитини відразу. Непоганим замінником може стати морозиво.


У морозиві міститься велика кількість вітамінів, мінералів, амінокислот і ферментів, необхідних для правильного обміну речовин. Завдяки цьому холодний десерт підвищує імунітет, поліпшує зір, нормалізує кров`яний тиск. Молочні складові в цих ласощах гомогенізований, тобто розмір жирових кульок дуже малий. Це сприяє гарній засвоюваності морозива. Воно швидко мине кишковий тракт, тому людям, у яких виразка шлунка, без побоювань можна його вживати.

Тетяна Боровик, керівник відділення харчування здорового і хворого дитини Наукового центру здоров'я дітей, стверджує, що морозиво, як молочний продукт, містить усі компоненти молока - молочний білок, амінокислоти, вітаміни , мінеральні речовини. Морозиво дуже легко засвоюється.

Морозиво - це солодке, а солодке покращує настрій, тому що стимулює вироблення серотоніну. Вуглеводи морозива - корисна їжа для мозку, що дуже важливо для школярів. А ще морозивом легко вгамувати голод.
Крім того, морозиво - це загартування для дитячого горла. Але важливо давати його по трохи, маленькою ложечкою, щоб користі було більше, ніж шкоди.

Яке морозиво краще всього давати дітям?

Звичайно, найкраще обзавестися морозива і готувати ці ласощі самостійно. 

Хоча приготувати морозиво можна і без цього сучасного устрою.
Якщо так склалося, що дитя вимагає морозиво тут і зараз, то краще купуйте найпростіший пломбір без добавок і барвників.

За допомогою блендера можна з морозива, молока і фруктів приготувати дитині молочний коктейль.

Купуючи в магазині морозиво дитині, зверни увагу на термін придатності і склад. Краще вибрати морозиво, виготовлене за ДСТУ 4733:2007 - "Морозиво молочне, вершкове, пломбір". Це єдине морозиво, більш-менш натуральне.
У морозиві для дитини не повинно бути рослинних жирів і саломас - гідрогенізацірованного рослинного масла. 

"Морозиво з комбінованим складом сировини" дитині краще не купувати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий